شما را پاسخگو خواهیم کرد آقای رئیس جمهور! / شکایت دکتر #علی_اصغر_عنابستانی از رئیس جمهور در کمیسیون اصل 90 مجلس
?علیاصغر عنابستانی نماینده سبزوار در مجلس یازدهم در گفتگو با فرارو با انتقاد از رئیس جمهور در این باره گفت: متاسفانه آقای رئیس جمهور ظاهرا به این مسئله عادت دارد که هر چند وقت یک بار کشور را به سمت حاشیه ببرد و از ائمه اطهار هم برای منافع و مطامع سیاسی خودش بهره برداری کند. او سر وته تاریخ را زد و مطرح نکرد که امام معصوم مجبور شد صلحنامه را امضا کند؛ اگر امضا کرد به خاطر سربازها و سردارهای ضعیفی بود که با پول دشمن فریفته و خریداری شدند و مقهور دشمن شدند و امام تنها ماند. در آن تنهایی بهترین تصمیمی که امام گرفت این بود که صلح را امضا کند و شرایط را حفظ کند، رئیس جمهور اینها را نگفت و به امام اتهام وارد کرد. بعد هم متاسفانه این را به سازشکاری امام نسبت داد.
?وی اضافه کرد: امام حسن به هیچ وجه با ظلم و باطل سازش نکرد و نخواهد کرد. مظلومترین قصه امام حسن همین است. متاسفانه این صحبتها از دهان کسی که ملبس به لباس پیغمبر است شنیده میشود. چرا این اتفاق میافتد؟ برای اینکه آقایان گزارشی برای ارائه به مردم ندارند.
?او افزود: وضعیت کشور نا به سامان شده است. وضعیت معیشتی خراب شده است. کنترل قیمتها از دست حضرات در رفته است یا نمیخواهند کنترل کنند. بازار به شدت بی در و پیکر شده است. سوء مدیریت، بی کفایتی، ناتوانی و سستی در اداره قوه مجریه به شکل بارزی خود را نشان میدهد بعد چه میکنند؟ مجبور میشوند حاشیه درست کنند. فرافکنی کنند و توپ را به میدانهای دیگری بیندازند.
?عنابستانی عنوان کرد: یک روز مردم را سرگرم ماسکی میکنند که آقای رئیس جمهور طوری زده که خط ریشش خراب نشود. واقعا تاسف بار است که مردم دارند در شرایط اقتصادی دست وپا میزنند که نتیجه بی عملی رئیس جمهور است آن وقت فکر و ذکر آقای رئیس جمهور این است که رنگ ریش و خط ریشش چه گونه باشد تا خدای نکرده خط ریشش جلوی دوربین خراب نباشد. یک روز هم به ائمه معصومین اتهام میزند و یک حرف نامربوطی را مطرح میکند تا فضای جامعه را به سمت حاشیه ببرد.
?نماینده مجلس یازدهم با اشاره به واکنش نمایندگان مجلس به اظهارات رئیس جمهور اظهار کرد: آقای ذوالنور که طرح #استیضاح و #عدم_کفایت_سیاسی رئیس جمهور را دوباره راه انداخته است. من فکر میکنم بخش زیادی از نمایندگان مجلس دارند به این نتیجه میرسند که این طرح را امضا کنند. اما من شخصا معتقد هستم نباید کشور را به سمت خلا دولت ببریم. به این سمت که در این شرایط سخت چند ماه هم دولت نداشته باشیم. شاید این مطالبه دولت و دشمن باشد برای همین من با استیضاح رئیس جمهور موافق نیستم، چون خلا دولت درکشور ایجاد میشود و خلا در شرایط موجود مناسب نیست.
?وی افزود: ولی من با هر اقدام دیگری که رئیس جمهور را به پاسخگویی ملت وادارد موافق هستم. همین امروز هم دارم شکایتنامهای از رئیس جمهور درکمیسیون اصل نود تنظیم میکنم. چون قانون اساسی به صراحت میگوید که مجلس باید به طرزکار قوای مختلف رسیدگی کند و نتیجه رسیدگی را به قوه قضائیه ارسال کند. ما از طرز کار قوه مجریه که رئیسش آقای رئیس جمهور است شکایت داریم و معتقد هستیم میشود این شکایت را به کمیسیون اصل ۹۰ برد. اصل ۹۰ قانون اساسی میگوید هر کس شکایتی از قوای حکومتی دارد میتواند شکایت خود را کتبا به مجلس ارائه کند. من هم به عنوان نماینده مردم از طرز کار قوه مجریه و در راس آن رئیس جمهور شکایت دارم و این را در قالب شکایتنامه به کمیسیون اصل ۹۰ ارائه میکنم.
?او ادامه داد: از کمیسیون اصل ۹۰ هم میخواهم که واقعا با جدیت به این شکایت رسیدگی کند. رئیس جمهور را احضار کند و پاسخهایش را بگیرد و پرونده محرمانه را در حوزههای مختلفی که طرز این قوه متناسب با قانون نیست به قوه قضائیه بدهد تا لااقل رئیس جمهور بداند باید پاسخگوی مردم باشد؛ پاسخگوی قوه مقننه و قضائیه باشد. ما در شرایطی هستیم که حتی سوال از رئیس جمهور که موضوع سادهای است و حق نمایندگان در مجلس است در مجلس اعلام وصول نمیشود. در حالی که ۲۹۵ نماینده سوال از رئیس جمهور را مدتهاست امضاء کردند، اما این سوال در کشوی هیئت رئیسه مانده و اعلام وصول نمیشود. برای همین ما تنها راه را شکایت از رئیس جمهور میدانیم که میخواهیم آن را دنبال کنیم.
?عنابستانی همچنین درباره چرایی نگرانی گروهی از نمایندگان مجلس همچون ذوالنور از طرح ایده مذاکره از سوی رئیس جمهور گفت: ما یک بار مذاکره را با این مدل و ادبیات امتحان کردیم و تا انتهای مذاکره حرکت کردیم و نتیجهاش را در وضعیت اقتصادی داریم میبینیم. به قول آقایان میگوییم در جنگ اقتصادی هستیم. شما که زبان اینها را بلد بودید اختیارات تام و تمام و صد برابر دولت معمولی هم گرفتید تا بروید با زبان دنیایی که بلد بودید مذاکره کنید و وضعیت اقتصادی را درست کنید چه طور شد پس؟ چرا در مسیر مذاکره وارد جنگ اقتصادی شدید؟
?وی افزود: مگر ادعا نمیکنید در شرایط جنگ اقتصادی هستید پس اثبات شد مسیر مذاکره، مسیر درستی نیست. مذاکره از موضع ضعف، مذاکره نیست. مذاکره از موضع ذلت، مذاکره نیست. ضمن اینکه با چه کسی میخواهید مذاکره کنید؟ با کسی که قهرمان ملی ما را به شهادت رسانده است و افتخار میکند که من او را زدم. این ننگ نیست که هنوز چند وقتی از آن نگذشته تقاضای مذاکره با این شخص را کنیم. همه مردم ایران آمادهاند کفن بپوشند، ولی وارد این فضا نشوند. قهرمان ملی ما را با وقاحت تمام به شهادت میرسانند و اعلام میکنند و افتخار هم میکنند. آن وقت شما اعلام میکنید ما میخواهیم مذاکره کنیم.
?او ادامه داد: نتیجه مذاکرات قبلی چه بود که امروز میخواهید در موضع ضعف بیشتر و فضای نامناسبتری دوباره پای میز مذاکره بروید؟ قطعا امروز مذاکره جواب نمیدهد. اگر میخواهیم پای مذاکره برویم باید روی پای خودمان بایستیم. اگر میخواهیم با دنیا صلح کنیم باید از موضع قدرت حرف بزنیم. نمیتوانیم ما با دنیا صلح کنیم، اما از موضع ضعف و ذلت با دنیا حرف بزنیم. قطعا مذاکره بدون قدرت و ابزارهایش امکانپذیر نیست.
?این نماینده مجلس تأکید کرد: حرف زدن از مذاکره یعنی به مذلت کشاندن کشور و به باد دادن همین ذره اعتماد عمومی که در مردم مانده است. زدن این حرفها معنایش این است. متاسفانه اینها به دنبال چنین فضایی میگردند. از تهدیدهای توخالی ترامپ ترسیدند و دنبال بازیهای دیگری هستند. مقام معظم رهبری هم به صراحت فرمودند ترسوها حرف از عقلانیت نزنند. ترسوهایی که نگران هستند و وقتی تمام ملت را دارد سیل میبرد خودشان در سیل نمیایستند و از آن فرار میکنند حق ندارند برای ملت تصمیم بگیرند. آنها امروز مینشینند میگویند برویم مذاکره کنیم. آن هم با چه کسی! این مسر قطعا مسیر غلطی است.
?وی خاطرنشان کرد: شاید من با ادبیات آقای ذوالنور موافق نباشم، اما حرف حرف درستی است. اینکه امروز اگر به نظر مردم مراجعه کنید میبینید مردم یک ثانیه ماندن این آقا را در قدرت نمیپذیرند. اما ما به آداب دموکراسی تن دادیم.
▪️وی خطاب به رئیس جمهور عنوان کرد: ما پذیرفتیم که تو این هفت سال و نیم که رئیس جمهور بودی باید هفت ماه دیگر هم بمانی و پاسخگوی عملکرد ضعیف خودت باشی. ما پای این ساختار با این بایدها هستیم و حتما شما را پاسخگو خواهیم کرد آقای رئیس جمهور!